Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kruche ciasto i wszystko co z nim związane :). Uwielbiam mazurki, kruche babeczki. ciasteczka. Ciasto z tego przepisu używam właśnie do powyższych ciast. Jest idealne, kruchutkie i przepyszne :)
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 375
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 832
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1605
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 375
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1733
Smaczne danie :)
Odsłon: 832
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1605
Składniki
Do przesianej mąki dodać posiekane zimne masło, żółtka, śmietanę i cukier puder. Wszystko szybko zagniatamy i na minimum godzinę wkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto można piec. Temperatura pieczenia ok 190 stopni. Czas ok 20 minut.