Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kruche ciasto i wszystko co z nim związane :). Uwielbiam mazurki, kruche babeczki. ciasteczka. Ciasto z tego przepisu używam właśnie do powyższych ciast. Jest idealne, kruchutkie i przepyszne :)
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 118
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 118
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 332
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2693
Składniki
Do przesianej mąki dodać posiekane zimne masło, żółtka, śmietanę i cukier puder. Wszystko szybko zagniatamy i na minimum godzinę wkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto można piec. Temperatura pieczenia ok 190 stopni. Czas ok 20 minut.