Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z pigwowcem japońskim i pianką. Do ciasta użyto konfitury z pigwowca japońskiego i aronii.
        miska, mikser, blacha do pieczenia, piekarnik,
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35997
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35997
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1308
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1792
        
        
                Składniki
Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Jedną trzecią ciasta wkładamy do zamrażalnika a pozostałą częścią ciasta wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formy. Wyłożone dno formy ciastem, nakłuwamy widelcem lub specjalnym wałkiem. Konfiturę z pigwowca i aronii mieszamy z kaszą manną oraz z cynamonem i wykładamy na blachę z ciastem, równamy. Z białek ubijamy pianę, podczas ubijania stopniowo dodajemy cukier. Ubitą pianę wykładamy na warstwę konfitury z pigwowca i aronii. Wierzch warstwy piany posypujemy startym, pozostałym zmrożonym ciastem. Ciasto lekko zamrożone lepiej się zetrze. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, grzałki góra/dół. Upieczone ciasto studzimy w piekarniku, ostudzone możemy posypać cukrem pudrem, jak kto lubi. Kroimy ostrym nożem na 12 porcji. Smacznego!!!