Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne maślane kruche ciasto z rabarbarem i z imbirem; dorzuciłam również garść rodzynek
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
ciasto: wszystkie składniki szybko zagniatamy, owijamy w folię i wkładamy do lodówki aby się schłodziło na co najmniej godzinkę.
rabarbar: rabarbar kroimy w kawałki ok 2 cm. Na patelni roztapiamy masło, wrzucamy rabarbar, dosypujemy cukier i ok 5 minut przesmażamy pod koniec dodajemy rodzynki i imbir. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną; mieszamy bardzo dokładnie. Ustawiamy ponownie na ogniu i mieszamy aż sok wyraźnie zgęstnieje od kisielu. Odstawiamy do przestygnięcia.
Bierzemy 2/3 ciasta i wykładamy na formę (25x29cm). Podpiekamy ok 10-15 min w 180st. Na podpieczony spód wykładamy masę rabarbarową, a z reszty ciasta robimy paseczki bądź ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczemy jeszcze około 30 minut w 170st. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem...