Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto, kwaśne wiśnie, pianka i kruszonka. Idealne połączenie:)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 21
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1158
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 173
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 21
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1158
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 173
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Składniki
Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia połączyć z żółtkami i zimnym masłem. Szybko zagnieść, uformować 2 kule (mniejszą i większą), wsadzić do lodówki na 30 minut. Białka ubić na sztywno. Powoli dodawać po łyżce cukru, cały czas ubijając. Na koniec dodać łyżkę budyniu i wymieszać delikatnie. Blaszkę ( u mnie kwadratowa- 24x24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć na tarce 1 dużą kulę ciasta, następnie wyłożyć mrożone wiśnie (nie rozmrażać), na to ubitą pianę, posypać płatkami migdałów i na wierzch zetrzeć mniejszą kulę ciasta. Piec w temp. 180 st. przez około 60 minut. Ciasto jest krucho-słodko-kwaskowate. Przepyszne!