Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto, kwaśne wiśnie, pianka i kruszonka. Idealne połączenie:)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Mąkę, cukier, sól, proszek do pieczenia połączyć z żółtkami i zimnym masłem. Szybko zagnieść, uformować 2 kule (mniejszą i większą), wsadzić do lodówki na 30 minut. Białka ubić na sztywno. Powoli dodawać po łyżce cukru, cały czas ubijając. Na koniec dodać łyżkę budyniu i wymieszać delikatnie. Blaszkę ( u mnie kwadratowa- 24x24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć na tarce 1 dużą kulę ciasta, następnie wyłożyć mrożone wiśnie (nie rozmrażać), na to ubitą pianę, posypać płatkami migdałów i na wierzch zetrzeć mniejszą kulę ciasta. Piec w temp. 180 st. przez około 60 minut. Ciasto jest krucho-słodko-kwaskowate. Przepyszne!