Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto ze śliwkami zapraszam po przepis
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4176
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8602
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 11
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 128
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4176
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8602
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 870
Składniki
Z jajek oddzielam białko od żółtko, następnie z maki z proszkiem do pieczenia ,cukru ,żółtek i margaryny oraz aromatu zagniatam ciasto .Gotowe ciasto dziele na 2 części mniejsza i większą .Na dno formy 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia wyklejam większy kawałek ciasta pozostałe wstawiam do lodówki. Ciasto w blaszce podpiekam w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 10 minut .
Śliwki myję wyjmuje pestki na podpieczone ciasto wykladam gęsto śliwki skórka do dołu delikatnie oprószam cynamonem monad pominąć
Beza ;Białka ubijam z odrobina soli i dodaje po trochu szkl cukru ubijając na koniec budyń u mnie malinowy dokładnie łącze wszystko .
Na śliwki wykładam bezę równam na nią skubie kawałeczki pozostałego ciasta .Piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 45 -50 minut .Gorące ciasto posypuje cukrem pudrem i czekam aż ostygnie. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .