Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu ciasto z orzechową masą lekką i jabłkami słodziutkimi! Polecam do kawki i herbatki! Stare przepisy to przeważnie takie przełożone jabłkami i z kruchym ciastem!
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6150
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 85
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 3077
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13849
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6150
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 85
To przepis na sernik bez spodu, z sera z wiaderka, na szybko. Jest maślany i...
Odsłon: 3077
Delikatny i puszysty biszkopt oraz soczyste śliwki – to połączenie, które od...
Odsłon: 13849
Składniki
Ciasto: Z mąki, żółtek, margaryny, cukru pudru, proszku i amoniaku zarabiamy kruche ciasto. Dzielimy na dwie części i pieczemy w 170 stopniach placki na formie 25/36 do 25 minut.
Masa z jabłkami: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy na małym ogniu. Wsypujemy galaretki i dodajemy cukier do smaku.
Masa orzechowa: Mleko gotujemy i zalewamy nim orzechy. Masło ucieramy z cukrem i łączymy z chłodnymi orzechami. Przełożenie: Ciasto- masa z jabłkami- ciasto- masa orzechowa- ciasto- polewa