Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu ciasto z orzechową masą lekką i jabłkami słodziutkimi! Polecam do kawki i herbatki! Stare przepisy to przeważnie takie przełożone jabłkami i z kruchym ciastem!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10675
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 902
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9108
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1348
Składniki
Ciasto: Z mąki, żółtek, margaryny, cukru pudru, proszku i amoniaku zarabiamy kruche ciasto. Dzielimy na dwie części i pieczemy w 170 stopniach placki na formie 25/36 do 25 minut.
Masa z jabłkami: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Smażymy na małym ogniu. Wsypujemy galaretki i dodajemy cukier do smaku.
Masa orzechowa: Mleko gotujemy i zalewamy nim orzechy. Masło ucieramy z cukrem i łączymy z chłodnymi orzechami. Przełożenie: Ciasto- masa z jabłkami- ciasto- masa orzechowa- ciasto- polewa