Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1971
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2008
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1971
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2008
Składniki
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać aż piana będzie szklista. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Kajzerki namoczyć w szklance mleka. Gdy dobrze namoknie rozdrobnić widelcem i dodać wiórki kokosowe. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masę kokosowo białkową i ugotować gęstą masę. Wystudzić.
Kostkę masła utrzeć na puch. Dodać masę i zmiksować.
Wiórki kokosowe przesmażyć z cukrem i łyżką masła. Przełożyć do naczynia i wystudzić.
Składanie ciasta: biszkopt- dżem z czarnej porzeczki- połowa masy kokosowej-biszkopt- druga połowa masy-przesmażone wiórki kokosowe.