Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19771
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2909
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19771
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2909
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4007
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 652
Składniki
Oddzielić białka od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier i ubijać aż piana będzie szklista. Dodać żółtka i zmiksować. Następnie dodać przesiane mąki i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt.
Kajzerki namoczyć w szklance mleka. Gdy dobrze namoknie rozdrobnić widelcem i dodać wiórki kokosowe. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masę kokosowo białkową i ugotować gęstą masę. Wystudzić.
Kostkę masła utrzeć na puch. Dodać masę i zmiksować.
Wiórki kokosowe przesmażyć z cukrem i łyżką masła. Przełożyć do naczynia i wystudzić.
Składanie ciasta: biszkopt- dżem z czarnej porzeczki- połowa masy kokosowej-biszkopt- druga połowa masy-przesmażone wiórki kokosowe.