Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania....tylko piecze się długo :)
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 760
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113292
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1290
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 807
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 760
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113292
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1290
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 807
Składniki
Ze składników zagnieść kruche ciasto odstawić na chwilę do lodówki w tym czasie przygotować jabłka, gruszki i masę makową.
Jabłka i gruszki obrać, pokroić ( jak się chce, u mnie - nie zgrabna kostka :)) podsmażyć na maśle chwilkę, posypać cukrem i cynamonem, dodać rum. Chwilkę podsmażyć.
Do masy makowej dodać 3 żółtka ,białka ubić na sztywno i tez dodać do masy.
Odkroić 3/4 ciasta, rozwałkować, wyłożyć dno formy-> połowa owoców ( bez powstałego soku)-> masa makowa-> owoce-> przykryć pozostałym ciastem. Piec w 190 st. ( góra- dół ) ok 50-60 min.