Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania....tylko piecze się długo :)
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1472
Polecam.
Odsłon: 254
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 66
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 260
Składniki
Ze składników zagnieść kruche ciasto odstawić na chwilę do lodówki w tym czasie przygotować jabłka, gruszki i masę makową.
Jabłka i gruszki obrać, pokroić ( jak się chce, u mnie - nie zgrabna kostka :)) podsmażyć na maśle chwilkę, posypać cukrem i cynamonem, dodać rum. Chwilkę podsmażyć.
Do masy makowej dodać 3 żółtka ,białka ubić na sztywno i tez dodać do masy.
Odkroić 3/4 ciasta, rozwałkować, wyłożyć dno formy-> połowa owoców ( bez powstałego soku)-> masa makowa-> owoce-> przykryć pozostałym ciastem. Piec w 190 st. ( góra- dół ) ok 50-60 min.