Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ostatni dzień starego roku nie mogłem, sobie odmówić, żeby czegoś nie upichcić. Dawno nie robiłem ciasta marchewkowe, dlatego postanowiłem je zrobić. Przyznam jest trochę czasochłonne ale za to jak smakuje :) W końcu jaki pierwszy dzień taki cały rok :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4953
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7528
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4953
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7528
Składniki
Jajka ucieramy z oboma typami cukrów, następnie stopniowo dolewamy olej, cały czas mieszając. Gdy składniki połączą się, wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i wszystko razem mieszamy. Na koniec dodajemy startą marchewkę, mąkę orzechową i przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 180°C około godziny, za nim jednak wystawicie ciasto, sprawdźcie patyczkiem, czy jest suche w środku.
W międzyczasie przygotujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno, wsypujemy cukier brązowy i dodajemy mascarpone, a następnie wszystko razem miksujemy. Wykładamy na przestygnięte ciasto i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego!