Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto puszyste i bardzo mięciutkie idealne na popołudnie przy kawie.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 28
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 107
Składniki
Margarynę o temperaturze pokojowej dokładnie ucieramy. Do utartej margaryny dodajemy cukier i dalej ucieramy. Następnie dodajemy żółtka i cukier waniliowy i nadal ucieramy.
Dodajemy przesianą przez sitko mąkę razem z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy.
Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek i dokładnie łączymy ją z ciastem.
Na wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę wylewamy połowę ciasta.
Do drugiej połowy ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.
Kakaowe ciasto wykładamy na białe ciasto i rozsmarowujemy je po wierzchu.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy je przez około 65-70 minut. Ciasto po upieczeniu sprawdzamy wykałaczka jeżeli lepi się do patyczka wówczas pieczemy je jeszcze około 10 minut, jeżeli patyczek jest czysty wtedy wyjmujemy ciasto i pozostawiamy je do ostygnięcia na metalowym ruszcie wyłożonym ręcznikiem papierowym. Kiedy ciasto lekko przestygnie obsypujemy je wówczas obficie cukrem pudrem.
Smacznego !!!