Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto puszyste i bardzo mięciutkie idealne na popołudnie przy kawie.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Margarynę o temperaturze pokojowej dokładnie ucieramy. Do utartej margaryny dodajemy cukier i dalej ucieramy. Następnie dodajemy żółtka i cukier waniliowy i nadal ucieramy.
Dodajemy przesianą przez sitko mąkę razem z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę kremówkę i dokładnie mieszamy.
Na końcu dodajemy pianę ubitą z białek i dokładnie łączymy ją z ciastem.
Na wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę wylewamy połowę ciasta.
Do drugiej połowy ciasta dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.
Kakaowe ciasto wykładamy na białe ciasto i rozsmarowujemy je po wierzchu.
Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C i pieczemy je przez około 65-70 minut. Ciasto po upieczeniu sprawdzamy wykałaczka jeżeli lepi się do patyczka wówczas pieczemy je jeszcze około 10 minut, jeżeli patyczek jest czysty wtedy wyjmujemy ciasto i pozostawiamy je do ostygnięcia na metalowym ruszcie wyłożonym ręcznikiem papierowym. Kiedy ciasto lekko przestygnie obsypujemy je wówczas obficie cukrem pudrem.
Smacznego !!!