Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na każdą okazję.Łączy w sobie różne smaki w świetny sposób.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 70
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 70
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Składniki
Białka ubijam na sztywno , dodaję cukier ubijam 5 minut. Powoli wlewam olej z żółtkami i dokładnie mieszam. Dodaję mąkę wymieszaną z poszkiem do pieczenia i dokładnie , delikatnie mieszam łyżką.
Blachę 20 na 20 cm. wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i piekę ok. 30 minut w tem. 170 stopni. Wyjmuję i studzę.
Galaretkę rozpuszczam w 200ml. gorącej wody i odstawiam do ostudzenia. Ciasto przecinam na dwie części. Śmietanę ubijam na sztywno i dodaję zimną galaretkę. Wylewam na jedną część ciasta i przykrywam drugim. Wierzch smaruję kajmakiem i posypuję żurawiną i orzechami.
Wkładam do lodówki na 2 godziny.