Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na co dzień do filiżanki kawy
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 29
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 29
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 29
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 29
Składniki
Miękką margarynę utrzeć dodając jajka. Gdy uzyska się w miarę gładką masę dodać cukier i dalej miksować. Potem dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko,aromat, wymieszać z drobno pokrojoną czekoladą
blaszkę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do foremki. Piec 1 godzinę w piekarniku w nagrzanym do temperatury 175 stopni C. Upieczoną babkę przestudzić i dopiero wyjąć z formy. Posypać płatkami migdałowymi.