Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia. Zawsze smakuje.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Żółtka oddzielić od białe. Białek ubić na sztywna pianę. Masło z cukrem utrzeć na puch. Dodawać żółtka i dalej ucierać. Do masy dodawać suche produkty na przemian z mlekiem w którym wcześniej należy rozpuścić czekoladę. Na koniec dodać delikatnie pianę z białek. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem formy i piec ok 50 min - 180 stopni. Z soku z cytryny, miodu i wody zrobić poncz. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zalać ponczem. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Na koniec polać polewą kakaową - masło + cukier +kakao + woda podgrzewać i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Udekorować wg uznania. Smacznego.