Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia. Zawsze smakuje.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 133
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 142
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 133
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 142
Składniki
Żółtka oddzielić od białe. Białek ubić na sztywna pianę. Masło z cukrem utrzeć na puch. Dodawać żółtka i dalej ucierać. Do masy dodawać suche produkty na przemian z mlekiem w którym wcześniej należy rozpuścić czekoladę. Na koniec dodać delikatnie pianę z białek. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem formy i piec ok 50 min - 180 stopni. Z soku z cytryny, miodu i wody zrobić poncz. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zalać ponczem. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Na koniec polać polewą kakaową - masło + cukier +kakao + woda podgrzewać i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Udekorować wg uznania. Smacznego.