Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na te małe i niepozorne owoce w pełni, więc korzystajmy z niego!
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88490
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11758
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1874
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88490
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11758
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1874
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy do tego mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, serek homogenizowany i przestudzoną rozpuszczoną margarynę. Wszystko miksujemy do momentu połączenia składników i rozpuszczenia się cukru.
Formę do pieczenia o wymiarach 29x24 cm wyścielamy papierem do pieczenia, rozsypujemy na nim cukier trzcinowy (można użyć zwykłego cukru) i układamy wypestkowane mirabelki. Na owoce wylewamy ciasto, wyrównujemy je i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 45 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy je na ok. 20 minut do przestudzenia. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z formy i odwracamy je, tak aby owoce znajdowały się u góry.