Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na te małe i niepozorne owoce w pełni, więc korzystajmy z niego!
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 64
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 170
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 373
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 64
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 170
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 373
Składniki
Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy do tego mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, serek homogenizowany i przestudzoną rozpuszczoną margarynę. Wszystko miksujemy do momentu połączenia składników i rozpuszczenia się cukru.
Formę do pieczenia o wymiarach 29x24 cm wyścielamy papierem do pieczenia, rozsypujemy na nim cukier trzcinowy (można użyć zwykłego cukru) i układamy wypestkowane mirabelki. Na owoce wylewamy ciasto, wyrównujemy je i wkładamy do piekarnika. Pieczemy w temperaturze 170 stopni ok. 45 minut lub do suchego patyczka.
Po upieczeniu wyjmujemy ciasto z piekarnika i odstawiamy je na ok. 20 minut do przestudzenia. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z formy i odwracamy je, tak aby owoce znajdowały się u góry.