Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto bez pieczenia. Łatwe do zrobienia. Rozpływające się w ustach, z owocami, pyszne. Co więcej trzeba.
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 45
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 67
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 67
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2676
Domowe wafle do deser mojego dzieciństwa z masą orzechową, dżemem z czarnej p...
Odsłon: 45
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 67
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 67
Przełożony powidłami piernik kasztelański to szybki w przygotowaniu wariant ś...
Odsłon: 2676
Składniki
Utrzeć jajka z cukrem na kogel-mogel. Dodać mąkę, wymieszać i wlać masę na gotujące się mleko z dodatkiem łyżki masła i cukru waniliowego. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Na dno formy ( 25x25 ) wyłożyć herbatniki i posmarować dżemem porzeczkowym i znowu warstwa herbatników. Teraz wylać masę budyniową i przykryć okrągłymi biszkoptami. Budyń może być gorący. Wystudzić. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać serek mascarone, łyżkę cukru pudru. Dodać rozpuszczoną w niewielkiej ilości gorącej wody galaretkę i oczywiście wystudzoną. Połowę masy wyłożyć na biszkopty i posypać malinami, jeżynami i połową borówek. Owoce przykryć pozostałą masą serkową. Wierzch posypać borówkami. Schłodzić. Ostatnią warstwą jest galaretka krystaliczna przygotowana wg. przepisu na opakowaniu, którą należy wylać na ciasto już lekko tężejącą. Całe ciasto schłodzić, najlepiej przez noc w lodówce. Smacznego