Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie ciasto, które przygotujesz z łatwo dostępnych składników. Przepis pochodzi z 418. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 573
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3669
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 330
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2927
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 573
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3669
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 238
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 330
Składniki
Jajka wybić do miski. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Dodać świeżo wyciśnięty sok. Posłodzić i zmiksować.
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać olej. Wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej olejem. Wierzch posypać mrożonymi jagodami.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Podawać ze szklanką zimnego mleka.