Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie ciasto, które przygotujesz z łatwo dostępnych składników. Przepis pochodzi z 418. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1860
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17900
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1860
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17900
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1934
Składniki
Jajka wybić do miski. Uperfumować cukrem waniliowym i skórką otartą z cytryny. Dodać świeżo wyciśnięty sok. Posłodzić i zmiksować.
Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać olej. Wymieszać mikserem.
Przełożyć do prostokątnej formy wysmarowanej olejem. Wierzch posypać mrożonymi jagodami.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Podawać ze szklanką zimnego mleka.