Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo dobre ciasto. Elastyczne, dobrze się lepi pierogi.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31256
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 406
Składniki
W miseczce pomieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną. Dodać maślankę. Zarabiać ciasto i dozować maślankę i mąkę. Następnie zagniatać ciasto. Przenieść na stolnicę. Jeszcze wyrabiać. Delikatnie podsypywać mąką. Pozostawić ciasto pod miseczką na ok 15 min. Następnie przystąpić do robienia pierogów. Wałkować ciasto. Wykrawać kółka. Nakładać na kółka farsz. Zalepiać. Pierogi gotowe do gotowania.