Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo dobre ciasto. Elastyczne, dobrze się lepi pierogi.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 318
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11157
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 318
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 385
Składniki
W miseczce pomieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną. Dodać maślankę. Zarabiać ciasto i dozować maślankę i mąkę. Następnie zagniatać ciasto. Przenieść na stolnicę. Jeszcze wyrabiać. Delikatnie podsypywać mąką. Pozostawić ciasto pod miseczką na ok 15 min. Następnie przystąpić do robienia pierogów. Wałkować ciasto. Wykrawać kółka. Nakładać na kółka farsz. Zalepiać. Pierogi gotowe do gotowania.