Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo dobre ciasto. Elastyczne, dobrze się lepi pierogi.
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 427
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 33
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 63
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 427
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 33
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 63
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 95
Składniki
W miseczce pomieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną. Dodać maślankę. Zarabiać ciasto i dozować maślankę i mąkę. Następnie zagniatać ciasto. Przenieść na stolnicę. Jeszcze wyrabiać. Delikatnie podsypywać mąką. Pozostawić ciasto pod miseczką na ok 15 min. Następnie przystąpić do robienia pierogów. Wałkować ciasto. Wykrawać kółka. Nakładać na kółka farsz. Zalepiać. Pierogi gotowe do gotowania.