Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Bardzo dobre ciasto. Elastyczne, dobrze się lepi pierogi.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12171
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39398
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12171
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39398
Składniki
W miseczce pomieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną. Dodać maślankę. Zarabiać ciasto i dozować maślankę i mąkę. Następnie zagniatać ciasto. Przenieść na stolnicę. Jeszcze wyrabiać. Delikatnie podsypywać mąką. Pozostawić ciasto pod miseczką na ok 15 min. Następnie przystąpić do robienia pierogów. Wałkować ciasto. Wykrawać kółka. Nakładać na kółka farsz. Zalepiać. Pierogi gotowe do gotowania.