Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Nikolas- piękne tęczowe, smaczne uwielbiam takie! Nie ma co się nie udać!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11932
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16350
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5235
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka. Mieszamy. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.
Masa z wafelkami: Brzoskwinie obieramy i kroimy w kostkę. Śmietankę ubijamy, pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy nadal. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody. Lekko ciepłą wlewamy do ubitej śmietanki ciągle miksując. Na końcu dodajemy startą na dużych oczkach czekoladę, pokruszone wafelki i brzoskwinie. Mieszamy. Wykładamy na placek. Odstawiamy do zastygnięcia a następnie wykładamy przygotowaną wg. przepisu na opakowaniu galaretkę brzoskwiniową, znów odstawiamy do zastygnięcia. Wykładamy galaretkę agrestową.