Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciacho, słodycz zawdzięcza jabłkom i melasie. Po dwóch dniach po upieczeniu nadal wilgotne i świeże.
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 47
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 672
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 47
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 672
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Olej, jajka i melasę wymieszać w dużej misce. Banana obrać i rozgnieść widelcem. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki ciasta dodać do mieszanki olejowo-jajecznej. Wymieszać mikserem z końcówkami do zagniatania kruchego ciasta.
Ciasto przełożyć do tortownicy i piec ok. 50-60 minut. W połowie pieczenia można przykryć folią aluminiową, żeby za mocno nie zbrązowiało. Po upieczeniu ostudzić najpierw 15 minut w formie, potem zdjąć obręcz.
Puder wymieszać z wodą. Lukrem polać ostudzone ciasto. Posypać orzechami. Smacznego :)