Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciacho, słodycz zawdzięcza jabłkom i melasie. Po dwóch dniach po upieczeniu nadal wilgotne i świeże.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11040
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13299
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5065
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11040
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13299
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5065
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Olej, jajka i melasę wymieszać w dużej misce. Banana obrać i rozgnieść widelcem. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki ciasta dodać do mieszanki olejowo-jajecznej. Wymieszać mikserem z końcówkami do zagniatania kruchego ciasta.
Ciasto przełożyć do tortownicy i piec ok. 50-60 minut. W połowie pieczenia można przykryć folią aluminiową, żeby za mocno nie zbrązowiało. Po upieczeniu ostudzić najpierw 15 minut w formie, potem zdjąć obręcz.
Puder wymieszać z wodą. Lukrem polać ostudzone ciasto. Posypać orzechami. Smacznego :)