Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciacho, słodycz zawdzięcza jabłkom i melasie. Po dwóch dniach po upieczeniu nadal wilgotne i świeże.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 236
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2335
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4476
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 93
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1508
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 236
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2335
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4476
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 93
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1508
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Olej, jajka i melasę wymieszać w dużej misce. Banana obrać i rozgnieść widelcem. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki ciasta dodać do mieszanki olejowo-jajecznej. Wymieszać mikserem z końcówkami do zagniatania kruchego ciasta.
Ciasto przełożyć do tortownicy i piec ok. 50-60 minut. W połowie pieczenia można przykryć folią aluminiową, żeby za mocno nie zbrązowiało. Po upieczeniu ostudzić najpierw 15 minut w formie, potem zdjąć obręcz.
Puder wymieszać z wodą. Lukrem polać ostudzone ciasto. Posypać orzechami. Smacznego :)