Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno orzechowe ciacho, słodycz zawdzięcza jabłkom i melasie. Po dwóch dniach po upieczeniu nadal wilgotne i świeże.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8824
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 677
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8376
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8824
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 677
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8376
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Olej, jajka i melasę wymieszać w dużej misce. Banana obrać i rozgnieść widelcem. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki ciasta dodać do mieszanki olejowo-jajecznej. Wymieszać mikserem z końcówkami do zagniatania kruchego ciasta.
Ciasto przełożyć do tortownicy i piec ok. 50-60 minut. W połowie pieczenia można przykryć folią aluminiową, żeby za mocno nie zbrązowiało. Po upieczeniu ostudzić najpierw 15 minut w formie, potem zdjąć obręcz.
Puder wymieszać z wodą. Lukrem polać ostudzone ciasto. Posypać orzechami. Smacznego :)