Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do przygotowania ciasto, które bez wyrzutów sumienia możecie zjeść na śniadanie.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2493
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 192
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 201
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2493
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 192
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Płatki, orzechy i daktyle rozdrobnić blenderem. Powinny mieć grubość mąki razowej.
Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki.
Żółtka oddzielić od białek.
Do rozdrobnionych płatków z orzechami i daktylami dodać sól, cukier wanilinowy oraz proszek do pieczenia i całość dokładnie wymieszać.
Następnie dodać żółtka i wymieszać.
Dodać jabłka i wymieszać raz jeszcze. Ciasto powinno być lepkie, ale nie zwarte.
Białka ubić na pianę i połączyć z resztą ciasta z poprzedniego etapu.
Masę przełożyć do lekko natłuszczonej i posypanej mąką tortownicy o średnicy około 20 cm.
Ciasto piec 45 minut w temperaturze około 190 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu odstawić na około 30 minut, ciasto oddzielić nożem od brzegu tortownicy, wyjąć i przełożyć je delikatnie na paterę.
Po przestudzeniu można je posypać cukrem pudrem.