Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piasek pustyni swoją nazwę zawdzięcza kruszonce o wyjątkowej piaskowej konsystencji. Wypróbuj je na weekend, wykorzystując świeże owoce.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10116
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1864
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10116
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2741
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1864
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 720
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3964
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Masło w temperaturze pokojowej utrzyj na wysokich obrotach wraz z cukrami. Masa powinna być jasna i puszysta. Dodawaj po jednym jajku i dalej miksuj na niskich obrotach. Następnie wsyp sypkie składniki, połącz krótko.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto. Ułóż na nim ulubione oczyszczone i osuszone owoce.
W osobnej misce połącz wszystkie składniki na kruszonkę. Posyp ciasto. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 35-40 minut.