Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piasek pustyni swoją nazwę zawdzięcza kruszonce o wyjątkowej piaskowej konsystencji. Wypróbuj je na weekend, wykorzystując świeże owoce.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27719
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27719
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Mąkę przesiej wraz z proszkiem do pieczenia. Masło w temperaturze pokojowej utrzyj na wysokich obrotach wraz z cukrami. Masa powinna być jasna i puszysta. Dodawaj po jednym jajku i dalej miksuj na niskich obrotach. Następnie wsyp sypkie składniki, połącz krótko.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto. Ułóż na nim ulubione oczyszczone i osuszone owoce.
W osobnej misce połącz wszystkie składniki na kruszonkę. Posyp ciasto. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 35-40 minut.