Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na cudownie kruchym cieście, słodka beza i kwaskowe porzeczki. Dobrze jest trochę przestudzić ciasto w piekarniku. No, ale o ile ktoś wytrzyma :) U nas to niemożliwe, dlatego ciepła beza pękała, co nie ujęło jej smaku.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3240
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2368
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3240
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2368
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Wszystkie składniki ciasta zmiksować w robocie kuchennym na gładką masę. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ( min. 40 minut ). Potem ciastem wylepić spód tortownicy i piec 20 minut w 200 C . Białka z solą ubić na sztywno, powoli wsypując cukier. Gotową pianę delikatnie wymieszać z porzeczkami.
Ciasto wyjąć z piekarnika nałożyć pianę, posypać płatkami. Piec jeszcze 20 minut w 200 C. Przestudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. O ile wytrzymacie, bo u mnie polowa poszła prawie na gorąco:)