Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na cudownie kruchym cieście, słodka beza i kwaskowe porzeczki. Dobrze jest trochę przestudzić ciasto w piekarniku. No, ale o ile ktoś wytrzyma :) U nas to niemożliwe, dlatego ciepła beza pękała, co nie ujęło jej smaku.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 834
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5797
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9612
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 282
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 834
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5797
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9612
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 282
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Wszystkie składniki ciasta zmiksować w robocie kuchennym na gładką masę. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ( min. 40 minut ). Potem ciastem wylepić spód tortownicy i piec 20 minut w 200 C . Białka z solą ubić na sztywno, powoli wsypując cukier. Gotową pianę delikatnie wymieszać z porzeczkami.
Ciasto wyjąć z piekarnika nałożyć pianę, posypać płatkami. Piec jeszcze 20 minut w 200 C. Przestudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. O ile wytrzymacie, bo u mnie polowa poszła prawie na gorąco:)