Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na cudownie kruchym cieście, słodka beza i kwaskowe porzeczki. Dobrze jest trochę przestudzić ciasto w piekarniku. No, ale o ile ktoś wytrzyma :) U nas to niemożliwe, dlatego ciepła beza pękała, co nie ujęło jej smaku.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16214
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4965
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16214
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4965
Składniki
Tortownica 22 cm, wysmarowana tłuszczem. Wszystkie składniki ciasta zmiksować w robocie kuchennym na gładką masę. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce ( min. 40 minut ). Potem ciastem wylepić spód tortownicy i piec 20 minut w 200 C . Białka z solą ubić na sztywno, powoli wsypując cukier. Gotową pianę delikatnie wymieszać z porzeczkami.
Ciasto wyjąć z piekarnika nałożyć pianę, posypać płatkami. Piec jeszcze 20 minut w 200 C. Przestudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. O ile wytrzymacie, bo u mnie polowa poszła prawie na gorąco:)