Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pochodzące z zapisków mojej Babci. Niewiele kosztuje, jest proste w wykonaniu a co najważniejsze delikatne w smaku i słodkie. Idealne do popołudniowej filiżanki kawy.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 573
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18458
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 79
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 59
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 573
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18458
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 79
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 59
Składniki
Ciasto Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy z cukrem na sztywno (cukier sypiemy partiami). Dodajemy żółtka, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia, a na koniec bardzo ciepłe mleko. Miksujemy na gładką masę. Masę dzielimy na 3 części - do jednej dodajemy 3 łyżki kakao. Pierwszą masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach ok. 15 min. Następnie pieczemy pozostałe dwa placki - biały i ciemny.
Masa z kaszy manny Zagotowujemy mleko z 3 łyżkami kaszy manny i gotujemy na wolnym ogniu ok. 3 minut, cały czas mieszając (aż nasza masa zgęstnieje). Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu miksujemy na gładko kaszę mannę z margaryną i cukrem pudrem. Kremem przekładamy placki - biały placek, masa z kaszy manny, ciemny placek, masa z kaszy manny, biały placek. Posypujemy cukrem pudrem i gorzką czekoladą.