Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, które zawsze zachwyca moich gości smakiem bez względu na okazję. Doskonały smak deseru, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie.
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 31
Dziś dzień hot doga, więc warto poświętować na bogato. Taki wypasiony hot dog...
Odsłon: 31
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę. 2. Połowę groszku ptysiowego układam na dnie formy.
3. Śmietany ( 660 ml) miksuję, dodaję cukier puder, jogurty i tężejące lekko galaretki. 4. 200 g czekolady kroję drobno. Banany obieram, kroję w plasterki. 5. Do ubitej masy dodaję pokrojoną czekoladę, delikatniej mieszam.
6. Połowę masy wykładam na groszek ptysiowy. 7. Następnie układam plasterki banana i wykładam pozostałą masę.
8. Na masie układam drugą połowę groszku ptysiowego. 9. 100 g połamanej czekolady przekładam do rondelka, wlewam 40 ml śmietany i gotuję do momentu rozpuszczenia się czekolady. 10. Polewą polewam w dowolny sposób wierzch ciasta. 11. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.
12. Gotowe. 13. Smacznego.