Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne, szybkie i proste w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, które zawsze zachwyca moich gości smakiem bez względu na okazję. Doskonały smak deseru, obok którego nikt nie przejdzie obojętnie.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 167
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3537
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1069
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 167
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę. 2. Połowę groszku ptysiowego układam na dnie formy.
3. Śmietany ( 660 ml) miksuję, dodaję cukier puder, jogurty i tężejące lekko galaretki. 4. 200 g czekolady kroję drobno. Banany obieram, kroję w plasterki. 5. Do ubitej masy dodaję pokrojoną czekoladę, delikatniej mieszam.
6. Połowę masy wykładam na groszek ptysiowy. 7. Następnie układam plasterki banana i wykładam pozostałą masę.
8. Na masie układam drugą połowę groszku ptysiowego. 9. 100 g połamanej czekolady przekładam do rondelka, wlewam 40 ml śmietany i gotuję do momentu rozpuszczenia się czekolady. 10. Polewą polewam w dowolny sposób wierzch ciasta. 11. Ciasto chłodzę w lodówce dwie godziny.
12. Gotowe. 13. Smacznego.