Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe do którego pasują wszystkie owoce. Jest mało słodkie i lekkie i trochę suche jak to ciasta biszkoptowe. Dlatego można do niego podawać np. budyń albo lody waniliowe. Ciasto jest proste i szybkie do zrobienia i zawsze się udaje. Wykorzystane są do niego truskawki i rabarbar..
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3242
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6695
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9596
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3242
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6695
Składniki
Białka i ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając stopniowo cukier, cały czas ubijając. Dodawać po jednym żółtku i zmiksować do połączenia. Przesiać mąkę z proszkiem do masy i wymieszać. Na koniec wlać przestudzone masło i wymieszać. Formę z odpinaną obręczą o średnicy 23-27 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód. Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Na górę wyłożyć lekko oprószone mąką truskawki i pokrojony w małe kawałki rabarbar, wciskając je lekko do środka. Piec w temperaturze 180ºC przez około 45-50 minut lub do tzw. suchego patyczka.