Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez pieczenia na krakersach. Jest bardzo łatwe, szybkie i zawsze się udaje Pyszny krem kokosowy z nutką alkoholu przełożony krakersami, całość polana polewą z białej czekolady tworzy pyszną całość. Zapraszam
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 33
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 23
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208955
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 33
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 23
Przepis na babkę piaskową przybył do Polski ze wschodu, a za panowania króla...
Odsłon: 208955
Składniki
Do garnka dajemy 1 litr mleka , cukier i cukier waniliowy i stawiamy na kuchence żeby się gotowało Do miseczki dajemy mąki pszenną i ziemniaczaną, żółtka, i wszystko dokładnie mieszamy-wylewamy na gotujące się mleko-mieszamy gotując do zgęstnienia. Studzimy
Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń miksujemy Dodajemy wiórki i wódkę i miksujemy nie długo do połączenia Kremem przekładamy warstwy krakersów (mamy mieć 4 warstwy krakersów i 3 warstwy kremu)
Składniki na polewę dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną lub w mikrofali na 1 minutę Polewamy górną warstwę krakersów i posypujemy ciasto wiórkami Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
Ciasto jest bardzo stabilne, pięknie się kroi i super smakuje Polecam serdecznie