Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez pieczenia na krakersach. Jest bardzo łatwe, szybkie i zawsze się udaje Pyszny krem kokosowy z nutką alkoholu przełożony krakersami, całość polana polewą z białej czekolady tworzy pyszną całość. Zapraszam
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 661
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 170
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 661
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Do garnka dajemy 1 litr mleka , cukier i cukier waniliowy i stawiamy na kuchence żeby się gotowało Do miseczki dajemy mąki pszenną i ziemniaczaną, żółtka, i wszystko dokładnie mieszamy-wylewamy na gotujące się mleko-mieszamy gotując do zgęstnienia. Studzimy
Masło w temp pokojowej ucieramy na puch, następnie stopniowo dodajemy ostudzony budyń miksujemy Dodajemy wiórki i wódkę i miksujemy nie długo do połączenia Kremem przekładamy warstwy krakersów (mamy mieć 4 warstwy krakersów i 3 warstwy kremu)
Składniki na polewę dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną lub w mikrofali na 1 minutę Polewamy górną warstwę krakersów i posypujemy ciasto wiórkami Wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc
Ciasto jest bardzo stabilne, pięknie się kroi i super smakuje Polecam serdecznie