Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,smaczne, choć dużo zmywania :)
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3300
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 104
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości (bez soli :). Wystudzić.
Ziemniaki razem z margaryną zmielić przez maszynkę.
Jajka wbić do dużej miski, dodać cukier, utrzeć mikserem. Budynie, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia wymieszać razem.
Do masy jajeczej dodawać stopniowo ser, zmielone ziemniaki z margaryną i sypką mieszanę. Miksować na średnich obrotach do uzyskania jednolitej konsystencji.
Herbatniki zmielić w malakserze, lub rozdrobić w inny sposób. Dodac roztopione masło. Połączyć.
Tortownicę o średnicy 24, wyłożyć masą herbatnikową. Schłodzić w lodówce ok 15 minut, na spód wylać masę sernikową. Piec 1h 20m w tem. 200 stopni, grzanie góra-dół. Po około 30 minutach, przykryc wierz ciasta folią aluminiową.
Pozostawic do całkowitego wystygnięcia.
Świeże, bądz mrożone maliny zmiksować z łyżką cukru.
Na talerzyk nałożyć łyżkę musu a na wierzch kawałek ciasta.
Smacznego :)