Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto, które rozpływa się w ustach. Prosty, szybki sposób przygotowania, polecam wszystkim zapracowanym Paniom domu, które cenią swój czas spędzony w kuchni. Ciasto z budyniowym wnętrzem, nikogo nie pozostawi obojętnym wobec siebie. Idealna propozycja na każdą okazję, zarówno do popołudniowej filiżanki, aromatycznej kawy jak i na przeróżne uroczystości i święta.
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 71
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1474
Polecam.
Odsłon: 258
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 71
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 261
Składniki
1. Śliwki moczymy w gorącej wodzie następnie odlewamy, osuszamy i drobno kroimy. 2. Żółtka ubijamy z dwiema szklankami mleka oraz z mąkami.
3. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlewamy masę jajeczną, mieszając błyskawicznie żeby się budyń nie przypalił. Gdy zrobi się nam gęsty odstawiamy i studzimy.
4. Masło miksujemy mikserem i dodajemy stopniowo ostudzony budyń.
5. Dno formy wykładamy goframi.
6. Wylewamy masę budyniową i przykrywamy ponownie goframi. 7. Na gofrach układamy pokrojone śliwki.
8. Czekolady rozpuszczamy razem ze śmietaną i polewamy wierzch ciasta. 9. Chłodzimy w lodówce dwie godziny.
10. Gotowe. 11. Smacznego.