Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-03-2017
ciasto jest wilgotne, smaczne, wiśnie z bitą śmietaną doskonale smakują ze szpinakiem no i grzybki czekoladki dodają uroku i smaku.....SMACZNEGO!!!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 198
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 198
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 282
Składniki
szpinak drobny mrożony odmrozić na drobnym sitku, odsączony z wody wsypać do pojemnika, dodac jajka, cukier, olej i mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach
dodać mąkę z proszkiem i połączyć składniki, tortownica 24 cm, wyłożone dno papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i obsypane tartą bułką, wylać ciasto do formy i piec w 200 C 50-60 minut, do suchego patyczka
z wystudzonego ciasta ściąć wierzch ciasta, pokruszyć na drobno, będzie do posypania ciasta, następnie ciasto przeciąć na dwa blaty
mrożone wiśnie bez pestek zalać 1/2 szklanki wodą, wsypac cukier, zagotować, w reszcie wody wymieszać kisiel i wlać do wiśni, zagęścić mieszając, wystudzić w chłodnym miejscu
zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno, jeden blat posmarować połową ubitej śmietany, wyłożyć 3/4 wiśni kisielowowych i nakryć drugim blatem lekko przycisnąć
na cieście rozsmarować resztę ubitej śmietany, wyłożyć resztę wiśni
ciasto posypać pokruszonym ciastem, powkładać czekoladki grzybki, schować do lodówki na kilka godzin