Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 08-03-2017
ciasto jest wilgotne, smaczne, wiśnie z bitą śmietaną doskonale smakują ze szpinakiem no i grzybki czekoladki dodają uroku i smaku.....SMACZNEGO!!!
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2207
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2134
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 491
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 911
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1042
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2207
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2134
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 491
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 911
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 1042
Składniki
szpinak drobny mrożony odmrozić na drobnym sitku, odsączony z wody wsypać do pojemnika, dodac jajka, cukier, olej i mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach
dodać mąkę z proszkiem i połączyć składniki, tortownica 24 cm, wyłożone dno papierem do pieczenia, boki posmarowane tłuszczem i obsypane tartą bułką, wylać ciasto do formy i piec w 200 C 50-60 minut, do suchego patyczka
z wystudzonego ciasta ściąć wierzch ciasta, pokruszyć na drobno, będzie do posypania ciasta, następnie ciasto przeciąć na dwa blaty
mrożone wiśnie bez pestek zalać 1/2 szklanki wodą, wsypac cukier, zagotować, w reszcie wody wymieszać kisiel i wlać do wiśni, zagęścić mieszając, wystudzić w chłodnym miejscu
zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na sztywno, jeden blat posmarować połową ubitej śmietany, wyłożyć 3/4 wiśni kisielowowych i nakryć drugim blatem lekko przycisnąć
na cieście rozsmarować resztę ubitej śmietany, wyłożyć resztę wiśni
ciasto posypać pokruszonym ciastem, powkładać czekoladki grzybki, schować do lodówki na kilka godzin