Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie dwóch wypieków: klasycznego ciasta ucieranego z owocami i kruszonką oraz sernika
Pychota. Polecam.
Odsłon: 210
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 378
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 106
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27677
Pychota. Polecam.
Odsłon: 210
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 378
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 106
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27677
Składniki
Ciasto: Jajka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Wlej roztopione, przestudzone masło, zmiksuj na wolnych obrotach Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta w dwóch turach i krótko zmiksuj do połączenia składników Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Masa serowa: Miękkie masło rozetrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj żółtko Dodaj ser i śmietanę, wymieszaj do dokładnego połączenia Masę serową wyłóż na ciasto i dokładnie rozprowadź Na masę serową poukładaj oszypułkowane truskawki pokrojone na małe kawałki
Kruszonka: Wszystkie składniki rozetrzyj w palcach do uzyskania okruchów ciasta Posyp truskawki kruszonką Piecz w 180°C przez ok. 55 min