Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne połączenie dwóch wypieków: klasycznego ciasta ucieranego z owocami i kruszonką oraz sernika
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 37
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 118
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 217
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 37
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 118
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 217
Składniki
Ciasto: Jajka utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na jasną i puszystą masę Wlej roztopione, przestudzone masło, zmiksuj na wolnych obrotach Mąkę połącz ze skrobią i proszkiem do pieczenia, dodaj do ciasta w dwóch turach i krótko zmiksuj do połączenia składników Ciasto przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
Masa serowa: Miękkie masło rozetrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodaj żółtko Dodaj ser i śmietanę, wymieszaj do dokładnego połączenia Masę serową wyłóż na ciasto i dokładnie rozprowadź Na masę serową poukładaj oszypułkowane truskawki pokrojone na małe kawałki
Kruszonka: Wszystkie składniki rozetrzyj w palcach do uzyskania okruchów ciasta Posyp truskawki kruszonką Piecz w 180°C przez ok. 55 min