Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto, które przygotujecie w zaledwie 10 minut. Do zrobienia tego deseru będziecie potrzebowali jedynie: herbatników, masy kajmakowej oraz polewy czekoladowej. Nie ma nic prostszego! Niezawodny przepis na pyszne ciacho do kawy bez długiego stania w kuchni.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 181
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 199
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 181
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 397
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 199
Składniki
Na spód prostokątnej blaszki (około 24x32 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki smakujemy warstwą masy kajmakowej. Ponownie wykładamy warstwę herbatników - proces powtarzamy do wyczerpania składników.
Dwie tabliczki gorzkiej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Gorącą czekoladą polewamy ciasto.
Ekspresowe ciasto gotowe! Jego przygotowanie nie powinno wam zająć więcej niż 10 minut. Przed podaniem ciasto należy odstawić na przynajmniej 2-3 godziny, żeby herbatniki delikatnie zmiękły, a ciasto łatwiej się kroiło.