Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto, które przygotujecie w zaledwie 10 minut. Do zrobienia tego deseru będziecie potrzebowali jedynie: herbatników, masy kajmakowej oraz polewy czekoladowej. Nie ma nic prostszego! Niezawodny przepis na pyszne ciacho do kawy bez długiego stania w kuchni.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5356
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154734
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 438
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5356
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154734
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 438
Składniki
Na spód prostokątnej blaszki (około 24x32 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki smakujemy warstwą masy kajmakowej. Ponownie wykładamy warstwę herbatników - proces powtarzamy do wyczerpania składników.
Dwie tabliczki gorzkiej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Gorącą czekoladą polewamy ciasto.
Ekspresowe ciasto gotowe! Jego przygotowanie nie powinno wam zająć więcej niż 10 minut. Przed podaniem ciasto należy odstawić na przynajmniej 2-3 godziny, żeby herbatniki delikatnie zmiękły, a ciasto łatwiej się kroiło.