Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto, które przygotujecie w zaledwie 10 minut. Do zrobienia tego deseru będziecie potrzebowali jedynie: herbatników, masy kajmakowej oraz polewy czekoladowej. Nie ma nic prostszego! Niezawodny przepis na pyszne ciacho do kawy bez długiego stania w kuchni.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 87
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1405
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5641
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 87
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 540
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1405
Składniki
Na spód prostokątnej blaszki (około 24x32 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki smakujemy warstwą masy kajmakowej. Ponownie wykładamy warstwę herbatników - proces powtarzamy do wyczerpania składników.
Dwie tabliczki gorzkiej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Gorącą czekoladą polewamy ciasto.
Ekspresowe ciasto gotowe! Jego przygotowanie nie powinno wam zająć więcej niż 10 minut. Przed podaniem ciasto należy odstawić na przynajmniej 2-3 godziny, żeby herbatniki delikatnie zmiękły, a ciasto łatwiej się kroiło.