Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ciasto, które przygotujecie w zaledwie 10 minut. Do zrobienia tego deseru będziecie potrzebowali jedynie: herbatników, masy kajmakowej oraz polewy czekoladowej. Nie ma nic prostszego! Niezawodny przepis na pyszne ciacho do kawy bez długiego stania w kuchni.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3737
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 545
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 111
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 57
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3737
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 545
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 111
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 57
Składniki
Na spód prostokątnej blaszki (około 24x32 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Na spód wykładamy pierwszą warstwę herbatników. Herbatniki smakujemy warstwą masy kajmakowej. Ponownie wykładamy warstwę herbatników - proces powtarzamy do wyczerpania składników.
Dwie tabliczki gorzkiej czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej. Gorącą czekoladą polewamy ciasto.
Ekspresowe ciasto gotowe! Jego przygotowanie nie powinno wam zająć więcej niż 10 minut. Przed podaniem ciasto należy odstawić na przynajmniej 2-3 godziny, żeby herbatniki delikatnie zmiękły, a ciasto łatwiej się kroiło.