Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-11-2020
Szybkie i proste ale efektowne ciasto. Nikt Wam nie uwierzy że zrobiliście je w 20 minut.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2657
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 283
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9567
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2657
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 283
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9567
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1014
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Ciasto. Wszystkie składniki mieszamy max 5 minut w robocie kuchennym. Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w 180 C około 30 minut. Studzimy. Warstwa dyniowa. Galaretkę i żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku. Studzimy. Schłodzone mieszamy z musem dyniowym, cukrem i sokiem cytrynowym. Z ciasta odkrawamy wierzch i odkładamy na bok. Spód ciasta wkładamy do tortownicy lub nakładamy obręcz. Na ciasto wykładamy mus dyniowy. Wstawiamy do lodówki. Gdy masa dyniowa stężeje ubić śmietanę. Masa śmietankowa. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukry i śmietan-fix. Ubitą śmietanę rozłożyć na musie dyniowym. Na wierzch pokruszyć środek odkrojonego ciasta. Schłodzić..