Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowym gości, oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto jogurtowe z nutką smaku jabłkowego. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch. Ciasto bez pieczenia
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 67
Krem z cukinii jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą...
Odsłon: 35
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 88
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 178
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 57
Przepisów na krem ze szpinaku jest mnóstwo. Poniżej jeden z prostszych. Zupa...
Odsłon: 67
Krem z cukinii jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Ma delikatną, jedwabistą...
Odsłon: 35
Moje świąteczne pierniczki robię na różne sposoby i z kilku przepisów. Oto os...
Odsłon: 88
Dzisiaj przepisów na bigos mamy tyle ile domów, w których jest przyrządzany....
Odsłon: 178
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 57
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę. 2. Połowę wafelków kruszę do miski, dodaję rozpuszczone masło, dokładnie mieszam i wykładam dno tortownicy.
3. Do naczynia miksującego wlewam jogurty, mleko, dodaję serki i miksuję pięć minut mikserem. Następnie wlewam ostudzone galaretki.
4. Jabłka myję, osuszam, obieram, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Jabłka łączę z masą, mieszając delikatnie łyżką. 5. Masę z jabłkami wykładam na spód wafelkowy.
6. Wierzch ciasta posypuję pozostałymi pokruszonymi wafelkami. 7. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.