Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowym gości, oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto jogurtowe z nutką smaku jabłkowego. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch. Ciasto bez pieczenia
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5355
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11784
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę. 2. Połowę wafelków kruszę do miski, dodaję rozpuszczone masło, dokładnie mieszam i wykładam dno tortownicy.
3. Do naczynia miksującego wlewam jogurty, mleko, dodaję serki i miksuję pięć minut mikserem. Następnie wlewam ostudzone galaretki.
4. Jabłka myję, osuszam, obieram, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Jabłka łączę z masą, mieszając delikatnie łyżką. 5. Masę z jabłkami wykładam na spód wafelkowy.
6. Wierzch ciasta posypuję pozostałymi pokruszonymi wafelkami. 7. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.