Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś słodkiego do kawy lub chcesz poczęstować czymś wyjątkowym gości, oto propozycja dla Ciebie. Poznaj przepis na bardzo proste ciasto jogurtowe z nutką smaku jabłkowego. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch. Ciasto bez pieczenia
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 314
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 469
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1179
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 314
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 469
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1179
Składniki
1. Galaretki rozpuszczam w jednej szklance gorącej wody, studzę. 2. Połowę wafelków kruszę do miski, dodaję rozpuszczone masło, dokładnie mieszam i wykładam dno tortownicy.
3. Do naczynia miksującego wlewam jogurty, mleko, dodaję serki i miksuję pięć minut mikserem. Następnie wlewam ostudzone galaretki.
4. Jabłka myję, osuszam, obieram, usuwam nasiona i kroję w kostkę. Jabłka łączę z masą, mieszając delikatnie łyżką. 5. Masę z jabłkami wykładam na spód wafelkowy.
6. Wierzch ciasta posypuję pozostałymi pokruszonymi wafelkami. 7. Chłodzę w lodówce dwie godziny.
8. Gotowe. 9. Smacznego.