Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo łatwe do zrobienia. To jest niezawodny przepis. Ciasto zawsze się udaje, jest puszyste i truskawki nie opadają na dno.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112976
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 316
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 663
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 531
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112976
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 316
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 663
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 531
Składniki
Truskawki dokładnie umyć i pozbawić szypułek. Rozłożyć na papierowych ręcznikach, żeby się owoce osuszyły. Jajka porządnie utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać rozpuszczone masło. Cały czas ucierać. Teraz przesiana przez sito mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do formy ( 26 cm średnicy ) wysmarowanej masłem. Na wierzch ułożyć truskawki. Większe truskawki pokroić na mniejsze części. Nie wciskać truskawek w ciasto. Można ułożyć piętrowo. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 min. Po wyjęciu z piekarnika ciasto wystudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego Można dodać ulubiony olejek zapachowy, ale niekoniecznie, bo ciasto pięknie pachnie masłem.