Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo puszysty i delikatny w smaku sernik, udekorowany słodziutkim dżemem wiśniowym i aromatycznym prażonym kokosem. Niebiański i delikatny jak chmurka. Rewelacyjny!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 155
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1102
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 155
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 68
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1102
Składniki
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 min. Studzimy i dzielimy na dwa blaty.
Śmietanę ubijamy ze śnieżką i cukrem pudrem. Łączymy z białym serem. Stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę i żelatynę. Nasączamy pierwszy blat i wylewamy na niego przygotowaną masę serową. Wyrównujemy i przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy.
Wiórki prażymy na łyżce masła, aż nabiorą złocistego koloru.
Wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy prażonym kokosem. Chłodzimy w lodówce 2-3 h.