Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo puszysty i delikatny w smaku sernik, udekorowany słodziutkim dżemem wiśniowym i aromatycznym prażonym kokosem. Niebiański i delikatny jak chmurka. Rewelacyjny!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2178
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 145
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 248
Składniki
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 min. Studzimy i dzielimy na dwa blaty.
Śmietanę ubijamy ze śnieżką i cukrem pudrem. Łączymy z białym serem. Stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę i żelatynę. Nasączamy pierwszy blat i wylewamy na niego przygotowaną masę serową. Wyrównujemy i przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy.
Wiórki prażymy na łyżce masła, aż nabiorą złocistego koloru.
Wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy prażonym kokosem. Chłodzimy w lodówce 2-3 h.