Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo puszysty i delikatny w smaku sernik, udekorowany słodziutkim dżemem wiśniowym i aromatycznym prażonym kokosem. Niebiański i delikatny jak chmurka. Rewelacyjny!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5310
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11354
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6510
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13536
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5310
Składniki
Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 min. Studzimy i dzielimy na dwa blaty.
Śmietanę ubijamy ze śnieżką i cukrem pudrem. Łączymy z białym serem. Stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę i żelatynę. Nasączamy pierwszy blat i wylewamy na niego przygotowaną masę serową. Wyrównujemy i przykrywamy drugim blatem, który również nasączamy.
Wiórki prażymy na łyżce masła, aż nabiorą złocistego koloru.
Wierzch ciasta smarujemy dżemem i posypujemy prażonym kokosem. Chłodzimy w lodówce 2-3 h.