Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-07-2023
Przepis na szybkie ciasto.
Forma 28 x 26 cm
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 619
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1014
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2735
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 619
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1014
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2735
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. W trakcie miksowania, wąskim strumieniem wlać olej. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i dodać do ciasta. Dodać też 1 szklankę posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35-40 minut w temp. 200ºC. Po upieczeniu i ostudzenie można posypać cukrem pudrem.