Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-07-2023
Przepis na szybkie ciasto.
Forma 28 x 26 cm
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253673
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253673
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. W trakcie miksowania, wąskim strumieniem wlać olej. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i dodać do ciasta. Dodać też 1 szklankę posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35-40 minut w temp. 200ºC. Po upieczeniu i ostudzenie można posypać cukrem pudrem.