Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-07-2023
Przepis na szybkie ciasto.
Forma 28 x 26 cm
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4274
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2562
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2723
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11212
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4274
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2562
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2723
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11212
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. W trakcie miksowania, wąskim strumieniem wlać olej. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i dodać do ciasta. Dodać też 1 szklankę posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35-40 minut w temp. 200ºC. Po upieczeniu i ostudzenie można posypać cukrem pudrem.