Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-07-2023
Przepis na szybkie ciasto.
Forma 28 x 26 cm
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 355
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia. W trakcie miksowania, wąskim strumieniem wlać olej. Jabłka obrać, pokroić w plasterki i dodać do ciasta. Dodać też 1 szklankę posiekanych orzechów włoskich. Wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 35-40 minut w temp. 200ºC. Po upieczeniu i ostudzenie można posypać cukrem pudrem.