Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3035
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 368
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 104
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1933
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12735
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3035
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 368
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 104
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 1933
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12735
Składniki
Z mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia,żółtek,jajka,margaryny,cukru pudru i śmietany zagnieść ciasto.
3/4 ciasta rozwałkować i wylepić nim dno oraz boki tortownicy (ok 26 cm) a resztę ciasta włożyć do zamrażalnika.
Jabłka umyć,obrać,pokroić w kawałki,pokropić sokiem z cytryny i równomiernie ułożyć na cieście.Budynie ugotować na mleku i rozprowadzić na pokrojonych jabłkach tak by je przykryć.
Wierzch posypać startym na dużych oczkach schłodzonym ciastem.Piec ok 45-50 min w temp 200 st.Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem,smacznego.