Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-09-2018
Jedynym tłuszczem w tym cieście są pestki słonecznika. Ciasto bez lukru dobrze smakuje z jogurtem naturalnym.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 691
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 691
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1581
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8981
Składniki
Tortownica 22 cm. Młodą cukinię zetrzeć na średnich oczkach tarki, posypać solą. Po 15 minutach odcisnąć nadmiar wody. Pestki słonecznika uprażyć i zmielić, część na całkowity piasek , resztę w drobne kawałeczki.
Jajka z cukrem ubić do białości. Dodać aromat , sok i skórkę z limonki, mąkę, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać pestki słonecznika, odciśniętą cukinię i posiekaną natkę kolendry ( ja dodałam jeszcze skórkę z cytryny ). Znowu delikatnie wymieszać i przełożyć do formy. Piec w 180 C około 45 minut.