Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 13-09-2018
Jedynym tłuszczem w tym cieście są pestki słonecznika. Ciasto bez lukru dobrze smakuje z jogurtem naturalnym.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1721
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 107
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 515
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1721
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 107
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 515
Składniki
Tortownica 22 cm. Młodą cukinię zetrzeć na średnich oczkach tarki, posypać solą. Po 15 minutach odcisnąć nadmiar wody. Pestki słonecznika uprażyć i zmielić, część na całkowity piasek , resztę w drobne kawałeczki.
Jajka z cukrem ubić do białości. Dodać aromat , sok i skórkę z limonki, mąkę, delikatnie wymieszać. Na koniec dodać pestki słonecznika, odciśniętą cukinię i posiekaną natkę kolendry ( ja dodałam jeszcze skórkę z cytryny ). Znowu delikatnie wymieszać i przełożyć do formy. Piec w 180 C około 45 minut.