Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, lekkie ciasto
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 721
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 158
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31353
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 433
Składniki
1. na biszkopt oddzelić białka oc żółtek, białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier, ubijać jeszcze chwilę, dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, ocet i olej, delikatnie wymieszać, bleszkę wyłozyć papierem, ciasto rozdzielic na dwie części, do jednej dodać kakao i łyzke wody, wymieszać, ciasto wykładać na blachę na przemian, łyzke jasnego i łyżkę ciemnego, piec ok 30 min w 175 st, wystudzić, 2. brzoskwinie odcedzić, pokroić w kostkę, sok dopełnieć wodą do 1 l, mąki wymieszać z żółtkami, rozprowadzić kilkoma łyżkami soku, resztę soku z wodą zagotować, wlać masę, ugotować budyń, do gorżcego wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, wystudzić, 3. margarynę utrzeć, dodawać po łyżce budyniu, utrzeć krem, odłożyć 5 łyzek, do reszty dodać pokrojone brzoskwinie, wymieszać, 4. z przegotowanej wody, cukru i cytryny zrobic poncz, wustudzić, 5. ciasto przekroic na połowe, jedną część polac ponczem, wyłożyć krem, rozsmarować, przykryć druga częśćią ciasta, polać ponczem, posmarować odłożonym kremem bez brzoskwiń, posypać startą czekoladą, odstawić na kilka godzin, smacznego