Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na dynię, dlatego koniecznie trzeba coś z nią upiec. Moje ciasto jest wilgotne, pachnące cynamonem, ą migdały chrupią przyjemnie między zębami. Polecam.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1101
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1101
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Mąkę przesiać. Wymieszać z cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka lekko ubić mikserem. Dodać cukier, olej, puree z dyni. Nadal ubijać. Dodawać stopniowo suche składniki. Keksówkę o wymiarach 31x12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Posypać posiekanymi migdałami. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C około 60 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem.