Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na dynię, dlatego koniecznie trzeba coś z nią upiec. Moje ciasto jest wilgotne, pachnące cynamonem, ą migdały chrupią przyjemnie między zębami. Polecam.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6029
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9061
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8472
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5827
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6029
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9061
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8472
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5827
Składniki
Mąkę przesiać. Wymieszać z cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka lekko ubić mikserem. Dodać cukier, olej, puree z dyni. Nadal ubijać. Dodawać stopniowo suche składniki. Keksówkę o wymiarach 31x12 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto. Posypać posiekanymi migdałami. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C około 60 minut. Sprawdzać patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po wystudzeniu polać lukrem.