Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
do tego ciasta podchodzilam jak "pies do jeza". Kupowalam puszke fasoli z mysla o nim, w koncu fasola ladowala w salatce lub w daniu obiadowym, i ciasta nie bylo- az do wczoraj. Jakis impuls, i o 19 zabralam sie za to cudo. Teraz zaluje, ze tak pozno- ciasto jest pycha! Fasola jest niewyczuwalna w smaku, ciasto smakuje jak murzynek. Szczerze polecam!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1628
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201936
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10146
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1628
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201936
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10146
Składniki
Fasole dobrze odsaczyc i przeplukac zimna woda. Wlozyc ja do miski, dodac jajka i zblendowac na gladka mase. Dodac kakao, sode, cukry, olej, sol, zblendowac ponownie, do uzyskania gladkiej masy. Dodac posiekane przechy i wymieszac. Ciasto wlac do foremki - uzylam kwadratowej 20x 20cm (pieklam w silikonowej, wiec nie natluszczalam jej ani nie wykladalam papierem). Piec w nagrzanym piekarniku ok 30 minut (sprawdzic patyczkiem).
Gotowe ciasto wystudzic, zimne ponakluwac widelcem. Ciemna czekolade rozpuscic z mlekiem, ciepla wylac na ciasto (dzieki temu, ze zostalo naklute czesc polewy wejdzie do srodka). Posypac wiorkami.