Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karmelizowana gruszka i migdały w pysznym cieście się spotkały.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113117
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 515
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 859
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113117
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 515
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 859
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 631
Składniki
Podgrzej piekarnik do 180°C. Do miski przesiej przez sitko mąkę. Dodaj cynamon, stewię w kryształkach 1:1 oraz stewię w kryształkach 10:1. Dosyp zmielone migdały, dodaj maślankę, jajka, roztopione masło. Wymieszaj całość, aż uzyskasz jednolitą masę.
Obierz gruszki, wykrój środek i pokrój je na sześć części. Na patelni roztop masło, następnie smaż posiekane migdały oraz gruszki, aż skarmelizowania owoców.
Do wysmarowanej masłem foremki o średnicy 25 cm wlej ciasto, a następnie ułóż na nim gruszki i migdały.
Foremkę umieść w piekarniku i piecz przez około 25 minut.