Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7883
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13652
Składniki
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu.Żelatynę namoczyć w mleku.Gdy napęcznieje podgrzać,aż się rozpuści.
Śmietanę,serki,cukier,cukier waniliowy oraz rozpuszczoną nie za gorącą żelatynę zmiksować mikserem Jak masa zacznie gęstnieć wylać na blachę uprzednio wyłożoną herbatnikami(ja pod ciastka kładę folię aluminiową).Jeśli zrobi się to za szybko ciastka wypłyną na wierzch.
Wierzch ciasta udekorować owocami.Gdy galaretka zacznie tężeć wylać na owoce.