Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto z jabłkami.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 58
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Jabłka kroimy na małe kawałki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja grzania to góra i doł. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Miksujemy na najmniejszych obrotach. Następnie małym strumieniem dolewamy olej. Miksujemy krótko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłek, orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. W moim przypadku to tortownica o średnicy 23 cm. Ciasto pieczemy około 60 minut. ( przed wyjęciem z pieca sprawdzamy patyczkiem czy jest już upieczone)