Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z jagodami pachnie już od pierwszego momentu, kiedy otworzysz piekarnik. To kwintesencja domowych smaków!
Blacha 28 × 23 cm
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1383
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25710
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 623
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1383
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25710
Składniki
Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki zmiksuj na jednolitą masę. Wylej ją na blachę o wymiarach ok. 28 × 23 cm wyłożoną papierem do pieczenia.
Przygotuj kruszonkę. Zagnieć razem masło, mąkę, cukier i cukier wanilinowy, do uzyskania grudkowatej konsystencji.
Na surowym cieście rozłóż równomiernie jagody. Następnie posyp je kruszonką.
Piecz ciasto z jagodami przez ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C – do zrumienienia wierzchu.