Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe , apetyczne ciasto, goście poproszą o kolejną porcję.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 58
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 25
Polecam.
Odsłon: 354
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3625
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 58
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 25
Polecam.
Odsłon: 354
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3625
Składniki
3/4 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 12 dag mąki wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 3 jajka ubić na puszysto z 10 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia , na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić.
12 dag mąki wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 3 jajka ubić na puszysto z 10 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić.
2 galaretki malinowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy galaretki zaczynają krzepnąć , śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem oraz tężejącą galaretką, wyłożyć na jasne ciasto.
W cieście czekoladowym wyciąć kółeczka kieliszkiem i wyłożyć na ciasto.
Galaretki: malinową, cytrynową, agrestową, każdą oddzielnie rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, gdy zaczną krzepnąc wlać w kółeczka.
Przykryć wyciętymi kółeczkami.
Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , można dodać 2 łyżki mleka , wtedy polewa lepiej się rozprowadza , posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić 3 godziny, podzielić na porcje.