Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe , apetyczne ciasto, goście poproszą o kolejną porcję.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22726
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15091
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4828
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45279
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 704
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22726
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15091
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4828
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45279
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 704
Składniki
3/4 tabliczki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. 12 dag mąki wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 3 jajka ubić na puszysto z 10 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia , na końcu dodać rozpuszczoną czekoladę.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, wstawić do piekarnika i piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić.
12 dag mąki wymieszać z 1 łyżeczką proszku do pieczenia. 3 jajka ubić na puszysto z 10 dag cukru. Masę jajeczną wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto , piec 20 minut lub do suchego patyczka. Wystudzić.
2 galaretki malinowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej gotowanej wody, pozostawić do stężenia. Gdy galaretki zaczynają krzepnąć , śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serkiem oraz tężejącą galaretką, wyłożyć na jasne ciasto.
W cieście czekoladowym wyciąć kółeczka kieliszkiem i wyłożyć na ciasto.
Galaretki: malinową, cytrynową, agrestową, każdą oddzielnie rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody, gdy zaczną krzepnąc wlać w kółeczka.
Przykryć wyciętymi kółeczkami.
Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , można dodać 2 łyżki mleka , wtedy polewa lepiej się rozprowadza , posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić 3 godziny, podzielić na porcje.