Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z jabłkami i słodkim kremem, polane polewą. Wyjątkowe, idealne do kawy, na specjalne okazje i święta.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5505
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8826
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7685
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5255
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5505
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8826
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7685
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5255
Składniki
Ciasto: Ubić jajka z cukrem, dodawać cały czas miksując na wolniejszych obrotach: masło, śmietanę, przesiane suche składniki. Piec w dużej, prostokątnej formie w 180°C przez ok. 50 minut (do suchego patyczka).
Krem: Wymieszać mikserem jogurt z masą krówkową. Dodać serek, wymieszać. Cały czas miksując powoli wlać żelatynę.
Polewa: Wszystkie składniki podgrzać w rondelku na małej mocy palnika. Zostawić do ostygnięcia.
Składanie: Ostygnięte ciasto przełożyć do formy, w której było pieczone, posmarować jabłkami, wyłożyć krem, i polać polewą. Zrobić łyżką esy-floresy. Schłodzić w lodówce (najlepiej przez noc). Najlepsze na drugi i trzeci dzień. :)