Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam zamrożony rabarbar,ciasto z musem z niego wyszło przepyszne.Winne i przypominające nam wiosnę.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5406
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 79
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5406
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 79
Składniki
Foremkę 25/34 cm wyłożyć biszkoptami. Mascarpone utrzeć z cukrem pudrem,dodać ubitą śmietankę oraz kakao.Na końcu wlewać stopniowo rum i zmiksować Wyłożyć na biszkopty. Na masę ułożyć drugą warstwę biszkoptów. Rabarbar pokroić w kostkę i rozprażyć z dodatkiem cukru na gładką masę.Jeśli nie całkiem się rozgotuje można rozdrobnić blenderem.. Do gorącej masy wsypać galaretki i mieszać do ich rozpuszczenia. Przestudzoną masę wyłożyć na biszkopty. Masa częściowo wchłonie się w biszkopty. Posypać płatkami migdałowymi.
Smacznego życzę!