Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dyniowe o pięknym intensywnym kolorze na dużą blachę polane czekoladą.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4385
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11918
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Jajka ubij do białości z cukrem i cukrem pomarańczowym, dodaj olej, mus z dyni i śmietanę. Wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i sodą dodaj do ciasta, na koniec sok i otartą skórkę z pomarańczy .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po wystudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą z dodatkiem śmietany .