Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dyniowe o pięknym intensywnym kolorze na dużą blachę polane czekoladą.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Jajka ubij do białości z cukrem i cukrem pomarańczowym, dodaj olej, mus z dyni i śmietanę. Wymieszaj. Mąkę przesiej z proszkiem i sodą dodaj do ciasta, na koniec sok i otartą skórkę z pomarańczy .
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. około 40 minut lub do suchego patyczka.
Po wystudzeniu polej rozpuszczoną czekoladą z dodatkiem śmietany .