Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i w sam raz dla dzieci.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 256
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier, żółtka i dokładnie mieszam. Wlewam olej, mieszam. Na koniec dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszam łyżką. Wylewam na blachę z papieram do pieczenia i piekę ok.30 minut w tem.170 stopni.
Galaretkę o smaku kiwi mieszam w jednej szkl. gorącej wody. Natomiast galaretkę o smaku pomarańczowym w 1/2 l. wody.Odstawiam.
Upieczony biszkopt po ostudzeniu kroję na pół. Kiedy zielona galaretka zaczyna tężeć ubijam śmietanę , dodaję cukier puder i śmietan fix. Do ubitej śmietany dodaję galaretkę i mieszam delikatnie łyżką. Masę wylewam na biszkopt. Przykrywam drugą częścią. Na samą górę wylewam galaretkę pomarańczową i wstawiam do lodówki na ok.2 godz.Można chłodzić galaretkę w lodówce , lub zrobić ją przed pieczeniem , wtedy nie trzeba czekać tak długo po upieczeniu.