Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie i w sam raz dla dzieci.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4742
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34364
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2053
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4742
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34364
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2053
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113737
Składniki
Białka ubijam na sztywno, dodaję cukier, żółtka i dokładnie mieszam. Wlewam olej, mieszam. Na koniec dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszam łyżką. Wylewam na blachę z papieram do pieczenia i piekę ok.30 minut w tem.170 stopni.
Galaretkę o smaku kiwi mieszam w jednej szkl. gorącej wody. Natomiast galaretkę o smaku pomarańczowym w 1/2 l. wody.Odstawiam.
Upieczony biszkopt po ostudzeniu kroję na pół. Kiedy zielona galaretka zaczyna tężeć ubijam śmietanę , dodaję cukier puder i śmietan fix. Do ubitej śmietany dodaję galaretkę i mieszam delikatnie łyżką. Masę wylewam na biszkopt. Przykrywam drugą częścią. Na samą górę wylewam galaretkę pomarańczową i wstawiam do lodówki na ok.2 godz.Można chłodzić galaretkę w lodówce , lub zrobić ją przed pieczeniem , wtedy nie trzeba czekać tak długo po upieczeniu.